Inschrijvingen Sint-Victor Alsemberg schooljaar 2019-2020

Alle info over het digitaal aanmelden kan je terugvinden in deze FOLDER

Voor het 1e jaar

Uw zoon of dochter inschrijven verloopt in drie stappen:

Stap 1: Digitaal aanmelden

Stap 2: Ontvangen van een ticket voor inschrijving

Stap 3: Inschrijven in de school

De onderstaande procedure geldt voor alle secundaire scholen in Halle, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Lennik (met uitzondering van het Sint-Godelieve-Instituut).

 

Stap 1: Digitaal aanmelden

Wanneer u uw zoon of dochter wil inschrijven in Sint-Victor Alsemberg dan moet u uw kind eerst digitaal aanmelden. U surft daarvoor naar www.secundair-aanmelden.be. Aanmelden kan van 14 maart 2019 (vanaf 8 uur) tot en met 5 april 2019 (tot 20 uur).

Het is niet belangrijk om u als eerste aan te melden (de chronologie van aanmelden speelt geen rol bij de toewijzing van een school). Het is wel belangrijk dat u uw kind aanmeldt. Kinderen die niet zijn aangemeld tijdens deze periode kunnen enkel nog worden ingeschreven in een school vanaf 14 juni 2019 (start vrije inschrijvingsperiode). Kinderen met een broer of zus in Sint-Victor Alsemberg (secundaire afdeling) en kinderen van het personeel moeten zich ook aanmelden. Zij hebben echter voorrang en zijn steeds zeker van hun plaats. Ook voor indicatorleerlingen zijn er plaatsen gereserveerd (zie onder). We adviseren u om uw zoon of dochter aan te melden voor meerdere scholen. Op die manier vermijdt u dat er geen school kan toegekend worden. De ordening van de aangemelde leerlingen gebeurt in de eerste plaats op basis van de schoolkeuze. Indien er onvoldoende vrije plaatsen zijn voor de aangemelde leerlingen in een school, dan zal de computer de leerlingen binnen de gemaakte schoolkeuzes toewijzen aan de hand van een toevalsnummer.

Stap 2: Ontvangen van een ticket voor inschrijving

Op 29 april 2019 zal u een mail ontvangen van de LOP-deskundige. In die mail zal vermeld worden aan welke school uw zoon of dochter is toegewezen. Het kan zijn dat u het bericht krijgt dat uw zoon of dochter niet kon toegewezen worden aan één van de scholen van uw voorkeur. U kan uw zoon of dochter dan enkel nog inschrijven in een school vanaf 14 juni 2019 (start vrije inschrijvingsperiode).

Stap 3: Inschrijven in de school

Indien u een mail kreeg op 29 april 2019 dat uw zoon of dochter werd toegewezen aan Sint-Victor Alsemberg, zal u worden gecontacteerd door de school voor een afspraak. De officiële inschrijvingsperiode loopt van 6 mei tot 7 juni 2019. Als school kiezen we er voor om te werken met 3 inschrijfmomenten.

  • MAANDAG 6 mei 2019 van 16 tot 20 uur
  • ZATERDAG 18 mei 2019 van 14 tot 18 uur
  • DINSDAG 28 mei 2019 van 16 tot 20 uur

Naast de administratieve verwerking van de inschrijving maken we op dat moment graag tijd voor een korte kennismaking. Voor de inschrijving vragen we u volgende documenten mee te brengen:

  • Identiteitskaart
  • BASO-fiche (indien beschikbaar)
  • Attesten (nav leerstoornissen)
  • Rapport (indien beschikbaar)
  • Bewijs schooltoelage voor indicator leerlingen

Voor extra vragen kan u steeds telefonisch contact opnemen met de school op het nummer 02/380.15.89 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De maximumcapaciteit voor het 1e jaar is bepaald op 170 leerlingen. Sint-Victor Alsemberg moet 24% van de plaatsen reserveren voor indicator-leerlingen (schooltoelage in het huidige of vorige schooljaar of de moeder heeft geen diploma secundair onderwijs). De vrije inschrijvingsperiode voor het 1e jaar start op 14 juni 2019.

Andere jaren

De inschrijvingen voor alle andere leerjaren starten op 23 april 2019.

We hebben een specifiek inschrijvingsmoment op zaterdag 18 mei 2019 van 14 tot 18 uur tijdens onze opendeurdag.

We vragen u om vooraf contact op te nemen met de school. Dit kan telefonisch op het nummer 02/380.15.89 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de zomervakantie kan dat tijdens de 1e week van juli of de laatste 2 weken van augustus.

Infomomenten

Voor het 1e jaar: Op 11 maart 2019 om 20 uur is er een infomoment in CC De Meent te Alsemberg over de inschrijvingsprocedure door de LOP-deskundige.

Op zaterdag 16 februari 2019 kan u terecht in de Modulerefter van Sint-Victor voor meer info over het nieuwe 1e jaar en dit doorlopend tussen 16 en 20 uur.

Op zaterdag 18 mei 2019 kan u eveneens doorlopend tussen 14 en 18 uur terecht op de school tijdens onze opendeurdag.

Voor de andere jaren: Op zaterdag 18 mei 2019 doorlopend tussen 14 en 18 uur tijdens de opendeurdag.